Rijksmuseum de Gevangenpoort

8 · 1.727 recensies

Buitenhof 33, Den Haag
Nu gesloten
Rijksmuseum de Gevangenpoort

Rijksmuseum de Gevangenpoort

Over dit museum

Bezoek de Gevangenpoort en ontdek hoe misdadigers vroeger werden opgesloten, berecht en gestraft. Bekijk originele cellen, eeuwenoude folterinstrumenten en luister naar spannende verhalen over ontsnappingen en beruchte gevangenen.

Aan de Buitenhof 33 in Den Haag ligt Rijksmuseum de Gevangenpoort.

Ruim 1.727 bezoekers lieten via Google Maps reviews achter met een gemiddelde beoordeling van 4/5.

Openingstijden Rijksmuseum de Gevangenpoort

Rijksmuseum de Gevangenpoort is vandaag (donderdag 3 april) geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Een bezoek aan Rijksmuseum de Gevangenpoort kan 7 dagen per week. Bekijk hieronder de specifieke openingstijden per dag.

  • Maandag: 11:00 - 17:00 uur
  • Dinsdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Woensdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Donderdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 - 17:00 uur
  • Zondag: 11:00 - 17:00 uur

Museumkaart toegang bij Rijksmuseum de Gevangenpoort

Je kunt Rijksmuseum de Gevangenpoort gratis bezoeken met de Nederlandse Museumkaart (Museumjaarkaart). Naast Rijksmuseum de Gevangenpoort zijn er nog 94 andere musea in Zuid-Holland die je gratis kunt bezoeken met je Museumkaart.

Met de gratis MuseoTrack app ontdek je alle 521 musea die de Museumkaart accepteren. De MuseoTrack app is dé ultieme Museumjaarkaart app voor museumliefhebbers.

Dit zeggen anderen

Reviews voor Rijksmuseum de Gevangenpoort

Benieuwd wat anderen zeggen over hun bezoek aan Rijksmuseum de Gevangenpoort? Lees hier de laatste reviews van bezoekers.

Timothy W.

Zeer interessante geschiedenis van Den Haag of beter gezegd, het Hof van Holland. Met 100 meter verderop het groene zoodje, waar de gebroeders De Witt werden opgehangen. De relatief kleine gevangenis is ruim vier eeuwen in gebruik geweest en heeft meerdere bekende figuren uit de Nederlandse geschiedenis als gevangenen gekend. De staat van de Gevangenpoort is zeer behoorlijk. Mijn tip is om de rondleiding te doen. Het kost slechts € 5,— maar is zeer de moeite waard.

Timothy W.

4 dagen geleden (weekend)

Mt2nd Y.

Bijzonder om de gevangenpoort te bezoeken met in het achterhoofd het vorige gebruik. De tentoonstelling van martelwerktuigen is informatief en past bij het gebouw. Wel is het museum vrij klein. Het pand zelf is ook bijzonder monumentaal. De naastgelegen kunstcollectie is ook gratis met de museumkaart

Mt2nd Y.

4 dagen geleden (weekend)

Pam I.

Super heel erg leuk

Pam I.

5 dagen geleden (weekend)

Vaidas M.

Interesting museum about prison life.

Vaidas M.

1 week geleden (doordeweeks)

annelies k.

Mooi museum met duidelijke uitleg over de rechtspraak in de middeleeuwen.

annelies k.

2 weken geleden (doordeweeks)

Hylke Homan- B.

Een van de leukste en interessantste musea die ik heb bezocht. Rondleiding is echt aan te raden. Deze maakt het museum top! Rondleiding werd gegeven door een gepensioneerde geschiedenis kenner. Op alle vragen wist hij antwoord en kon leuk vertellen. Zonder aarzelen zou ik nogmaals boeken. En ja, dan boek ik opnieuw met rondleiding! Vooraf boeken om rondleiding te reserveren. Er is beperkte capaciteit.

Hylke Homan- B.

3 weken geleden (doordeweeks)

Theo de g.

Geef veel inzicht hoe men vroeger omging met misdadigers. Ik ben wel blij in deze tijd te leven. De werktuigen van toen waren echt gruwelijk

Theo de g.

3 weken geleden (weekend)

Joke C.

Zeer interessant museum. Erg duidelijke uitleg overal. Via het scannen van QR-codes krijg je nog meer geschiedenis te horen. Zeer boeiend tocht door het gebouw. Absoluut een aanrader.

Joke C.

3 weken geleden (doordeweeks)

Emilija M.

Een heel authentiek en leuk museum om kennis met de geschiedenis van straffen in Nederland te maken. Interactief en modern. Een navigatie is een beetje chaotisch. Museum bevindt zich namelijk in een voormalige gevangenis voor alle soorten misdadigers: mordenaars, dieven, oordeverstoorders, politieke gevangenen, ketters, achterstallige betalers... Kleinere criminelen werden in gajolen opgesloten – kleine, donkere, koude cellen, waar je krijgt vieze water en beschimelde brood... Rijkere mensen kregen hier ‚luxe kamers‘ met een bijna koninklijke bed, schilderijen, haard en beter eten (bijvoorbeeld hutspot en gebraadvless, bijna een AVG‘tje). Andere straffen waren boetes en schandstrafen. Er waren toch veel wredere strafen – namelijk lijfstraf en doodstraf. Jahoor, zo‘n humane straf als guillotine was een zeldzame ding (guillotine: twee keer gebruikt...). Doodstraf was zo langduurig en pijnlijk mogelijk gemaakt. De laatse doodstraf in Nederland is in 1860 uitgevoerd. Er werd steeds meer nadruk gelegd op het herintegreren van de daders, het aantal taakstraffen nam toe.

Emilija M.

1 maand geleden (weekend)

Ronald S.

Leuke ervaring en leerzaam over het ontstaan en uitvoeren van gevangenschap, straffen en rechtspraak.

Ronald S.

1 maand geleden (doordeweeks)

Den Haag

Museums in de buurt

Zin in een museumdag en wil je de buurt van Den Haag meer museums bezoeken met je Museumpas? Dit zijn 4 andere musea in de buurt van Rijksmuseum de Gevangenpoort.

Galerij Prins Willem V Museumkaart 8

Galerij Prins Willem V

Den Haag

Kunst

Museum Bredius Museumkaart 10

Museum Bredius

Den Haag

Kunst

Mauritshuis Museumkaart 10

Mauritshuis

Den Haag

Kunst

West Den Haag Museumkaart 8

West Den Haag

Den Haag

Kunst