Rijksmuseum de Gevangenpoort

8 · 1.746 Recensies

Buitenhof 33, Den Haag
Nu open
Rijksmuseum de Gevangenpoort

Rijksmuseum de Gevangenpoort

Over dit museum

Bezoek de Gevangenpoort en ontdek hoe misdadigers vroeger werden opgesloten, berecht en gestraft. Bekijk originele cellen, eeuwenoude folterinstrumenten en luister naar spannende verhalen over ontsnappingen en beruchte gevangenen.

Aan de Buitenhof 33 in Den Haag ligt Rijksmuseum de Gevangenpoort.

Ruim 1.746 bezoekers lieten via Google Maps reviews achter met een gemiddelde beoordeling van 4/5.

Openingstijden Rijksmuseum de Gevangenpoort

Rijksmuseum de Gevangenpoort is vandaag (maandag 19 mei)geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Een bezoek aan Rijksmuseum de Gevangenpoort kan 7 dagen per week. Bekijk hieronder de specifieke openingstijden per dag.

  • Maandag: 11:00 - 17:00
  • Dinsdag: 10:00 - 17:00
  • Woensdag: 10:00 - 17:00
  • Donderdag: 10:00 - 17:00
  • Vrijdag: 10:00 - 17:00
  • Zaterdag: 11:00 - 17:00
  • Zondag: 11:00 - 17:00

Museumkaart toegang bij Rijksmuseum de Gevangenpoort

Je kunt Rijksmuseum de Gevangenpoort gratis bezoeken met de Nederlandse Museumkaart (Museumjaarkaart). Naast Rijksmuseum de Gevangenpoort zijn er nog 94 andere musea in Zuid-Holland die je gratis kunt bezoeken met je Museumkaart.

Met de gratis MuseoTrack app ontdek je alle 521 musea die de Museumkaart accepteren. De MuseoTrack app is dé ultieme Museumjaarkaart app voor museumliefhebbers.

Dit zeggen anderen

Recensies voor Rijksmuseum de Gevangenpoort

Benieuwd wat anderen zeggen over hun bezoek aan Rijksmuseum de Gevangenpoort? Lees hier de laatste reviews van bezoekers.

Robert S.

Ik heb alleen de galerie van Prins William bezocht. Leuk, maar geen omweg waard.

Automatisch vertaald

Robert S.

1 dag geleden (Weekend)

Erika S.

Muy interesante y bonito

Erika S.

4 dagen geleden (Doordeweeks)

Myriam De W.

Boeiend en heel interessant. Zowel met gids als op je eigen tempo

Myriam De W.

1 week geleden (Weekend)

Robbin de K.

Interessant en zeker de moeite waard museum om te bezoeken. Een rondleiding met gids is aan te raden voor extra interessante feiten. Bob bedankt!

Robbin de K.

1 week geleden (Doordeweeks)

Lucas K.

Ik zou hoofdzakelijk twee dingen adviseren: - Reserveer vooraf, want er zijn tijdslots, dus als je gewoon komt, kan het zijn dat je niet naar binnen mag. - het bezoek is opgesplitst in twee delen, het eerste deel is de geschiedenis, het tweede deel begint waar het eerste deel begint. Ik had deze bijna gemist, omdat het niet duidelijk was. Ga gewoon terug naar de receptie en zij zullen u vertellen waar u heen moet. Het eerste deel is interactiever, het tweede deel gaat dieper in op hoe de gevangenis er vroeger uitzag. Ook als je het tweede deel doet, kom je buiten op de binnenplaats terecht waar een guillotine uit 1812 staat (de originele), en ook de martelkamer die in het eerste deel wordt genoemd.

Automatisch vertaald

Lucas K.

2 weken geleden (Weekend)

Lucas K.

I would advice mainly two things: - book in advance because there are time slots, so if you just show up you might not be allowed to enter. - the visit is split in two parts, first part is the history, second part starts where the first part starts. I almost missed this one, because it wasn’t obvious. Just go back to the front desk and they will tell you where to go. First part is more interactive, second part goes deeper into what the prison used to be. Also if you do the second part you’ll end up outside in the yard where there’s a 1812 guillotine (the original one), and also the torture chamber mentioned in the first part.

Lucas K.

2 weken geleden (Weekend)

The F.

Een poort met uitzicht op donkere tijden... Vanaf het begin van de 15e eeuw tot 1828 deed de Gevangenpoort, gebouwd rond 1370, dienst als gevangenis voor het Nederlandse Hof van Justitie. Achter de poort, waar tegenwoordig het prachtige openbare plein ligt met het standbeeld van Johann de Witt, was vroeger een plek voor geselingen en executies, geïnspireerd op het initiatief van Filips de "Goede"😉, die tevens de naamgever was van de Gevangenpoort. Tegenwoordig is er in het gebouw een museum gevestigd dat licht werpt op het onderwerp. De Gevangenpoort behoort absoluut tot de top 100 bezienswaardigheden van Nederland en is een ‘must visit’ in Den Haag.

Automatisch vertaald

The F.

2 weken geleden (Doordeweeks)

Facemaker F.

Leuke plek...

Automatisch vertaald

Facemaker F.

3 weken geleden (Weekend)

Facemaker F.

Pěkné místo...

Facemaker F.

3 weken geleden (Weekend)

Larisa Y.

Een gevangenismuseum uit de Middeleeuwen met alles erop en eraan: voorwerpen en martelplaatsen en gevangeniscellen.

Automatisch vertaald

Larisa Y.

4 weken geleden (Weekend)

Den Haag

Musea in de buurt

Zin in een museumdag en wil je de buurt van Rijksmuseum de Gevangenpoort meer museums bezoeken met je Museumpas? Dit zijn 4 andere musea in de buurt van Rijksmuseum de Gevangenpoort.

Galerij Prins Willem V Museumkaart 8

Galerij Prins Willem V

Den Haag

Kunst

Museum Bredius Museumkaart 10

Museum Bredius

Den Haag

Kunst

Mauritshuis Museumkaart 10

Mauritshuis

Den Haag

Kunst

West Den Haag Museumkaart 8

West Den Haag

Den Haag

Kunst