De Oude Kerk

8 · 11.199 Recensies

Oudekerksplein 23, Amsterdam
Nu open
De Oude Kerk

De Oude Kerk

Over dit museum

Ontdek de Oude Kerk, een prachtig historische monument in het hart van de stad. Bewonder de indrukwekkende gotische architectuur, wandel over de eeuwenoude grafstenen en geniet van hedendaagse kunstexposities in unieke ruimtes.

Aan de Oudekerksplein 23 in Amsterdam ligt De Oude Kerk.

Ruim 11.199 bezoekers lieten via Google Maps reviews achter met een gemiddelde beoordeling van 4/5.

Openingstijden De Oude Kerk

De Oude Kerk is vandaag (maandag 19 mei)geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Een bezoek aan De Oude Kerk kan 7 dagen per week. Bekijk hieronder de specifieke openingstijden per dag.

  • Maandag: 10:00 - 18:00
  • Dinsdag: 10:00 - 18:00
  • Woensdag: 10:00 - 18:00
  • Donderdag: 10:00 - 18:00
  • Vrijdag: 10:00 - 18:00
  • Zaterdag: 10:00 - 18:00
  • Zondag: 13:00 - 17:30

Museumkaart toegang bij De Oude Kerk

Je kunt De Oude Kerk gratis bezoeken met de Nederlandse Museumkaart (Museumjaarkaart). Naast De Oude Kerk zijn er nog 113 andere musea in Noord-Holland die je gratis kunt bezoeken met je Museumkaart.

Met de gratis MuseoTrack app ontdek je alle 521 musea die de Museumkaart accepteren. De MuseoTrack app is dé ultieme Museumjaarkaart app voor museumliefhebbers.

Dit zeggen anderen

Recensies voor De Oude Kerk

Benieuwd wat anderen zeggen over hun bezoek aan De Oude Kerk? Lees hier de laatste reviews van bezoekers.

Patrick Q.

Wat een heerlijke plek!

Automatisch vertaald

Patrick Q.

21 uur geleden (Weekend)

Selami T T.

Amsterdam speelde een belangrijke rol in de betrekkingen tussen het Ottomaanse Rijk en Nederland. Diplomatieke en commerciële betrekkingen tussen de twee landen begonnen in de 17e eeuw en werden in de loop van de tijd verdiept door culturele interacties. --- 🕊️ Begin van de diplomatieke betrekkingen De Ottomaans-Nederlandse betrekkingen begonnen officieel in 1612. Op die datum kwam de eerste Nederlandse ambassadeur, Cornelis Haga, naar Istanbul en ontving van de Ottomaanse sultan Ahmed I een ahidnâme met commerciële privileges. Deze overeenkomst stond Nederlandse handelaren toe vrij handel te drijven op Ottomaans grondgebied. --- ⚓ Ottomaanse handelskolonie in Amsterdam Amsterdam was in de 17e en 18e eeuw een van de centra van de Ottomaans-Nederlandse handel. In deze periode werd in Amsterdam een ​​kleine Ottomaanse handelskolonie gesticht. Deze kolonie maakte het voor Ottomaanse handelaren gemakkelijker om in Amsterdam handel te drijven en versterkte de economische betrekkingen tussen de twee landen. --- 🧵 Handel en culturele interactie De Ottomaans-Nederlandse handel concentreerde zich vooral op textielproducten. Mohairgaren uit Ankara en katoen uit Izmir waren in Amsterdam erg in trek. Deze handel werd uitgevoerd door niet-islamitische handelaren uit het Ottomaanse Rijk, vooral Armeniërs en Grieken. Daarnaast waren Ottomaanse motieven invloedrijk in de Nederlandse kunst. Vooral het tulpenmotief werd in Nederland enorm populair, wat leidde tot een tulpengekte die ook wel 'tulpomanie' werd genoemd. In deze periode werden tulpen een van de favoriete onderwerpen van Nederlandse schilders. --- 🏛️ Ottomaanse documenten in de archieven Het Stadsarchief Amsterdam beschikt over een schat aan documentatie over de Ottomaans-Nederlandse betrekkingen, aan de hand van notariële archieven uit de periode 1578-1915. Deze documenten omvatten contracten, documenten voor het bevrachten van schepen en commerciële correspondentie over de handelsactiviteiten van Ottomaanse kooplieden in Amsterdam. --- Hierdoor werd Amsterdam een ​​belangrijk centrum in de Ottomaans-Nederlandse betrekkingen, zowel op commercieel als cultureel vlak. Deze relaties hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van wederzijdse interactie en samenwerking tussen de twee landen.

Automatisch vertaald

Selami T T.

2 dagen geleden (Weekend)

Guido H.

Bezienswaardig. De toegangsprijs van € 7,50 is de moeite waard.

Automatisch vertaald

Guido H.

1 week geleden (Weekend)

Girl G.

Verbazingwekkend!

Automatisch vertaald

Girl G.

1 week geleden (Weekend)

Bruno M.

Belle église néo-gothique situé juste à côté du quartier rouge, le quartier chaud d'Amsterdam

Bruno M.

2 weken geleden (Weekend)

J. L.

Preciosa iglesia protestante. Impresionante órgano y vidrieras en restauración

J. L.

2 weken geleden (Weekend)

R H.

Prachtig gebouw met een legendarische geschiedenis. De moeite waard om te bekijken.

Automatisch vertaald

R H.

2 weken geleden (Weekend)

Alessandro B.

Zeer

Automatisch vertaald

Alessandro B.

3 weken geleden (Weekend)

Miguel G.

Het is de moeite waard om binnen te bezoeken

Automatisch vertaald

Miguel G.

4 weken geleden (Weekend)

Ryoko S.

De Oude Kerk is een onmisbaar bezoek voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Het is het oudste gebouw van Amsterdam, een majestueuze gotische kerk gelegen in het hart van de Wallen, wat op zichzelf al een fascinerend contrast creëert. Het stenen en houten interieur straalt een sfeer van soberheid en grandeur uit, met prachtige glas-in-loodramen, grafstenen op de vloer en een indrukwekkend houten gewelf. Als je door de beuken loopt, is het alsof je naar het verleden van de stad reist. Bovendien heeft de plek zichzelf opnieuw kunnen uitvinden, met hedendaagse tentoonstellingen die in dialoog gaan met de ruimte zonder afbreuk te doen aan de plechtigheid ervan. Vanaf het begin als katholieke kerk tot de transformatie tijdens de Reformatie vertelt de Oude Kerk op elke hoek eeuwen geschiedenis. Een plek die uitnodigt tot contemplatie, leren en reflectie. Een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar iets diepers dan een mooie ansichtkaart.

Automatisch vertaald

Ryoko S.

4 weken geleden (Weekend)

Amsterdam

Musea in de buurt

Zin in een museumdag en wil je de buurt van De Oude Kerk meer museums bezoeken met je Museumpas? Dit zijn 4 andere musea in de buurt van De Oude Kerk.

W139 Museumkaart 8

W139

Amsterdam

Kunst

Museum Ons' Lieve Heer op Solder Museumkaart 10

Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Amsterdam

Geschiedenis

BODY WORLDS Amsterdam 10

BODY WORLDS Amsterdam

Amsterdam

Volkenkunde